09.11.2017

Slik får du deg jobb – Tips fra en jobbsøker i Stavanger

Ingen tvil om at arbeidsmarkedet er på bedringens vei i Stavanger og for meg og Erik så er det ingenting som er så gøy som å få feire DUJSK-deltakere som får seg jobb. Vi synes også det er gøy å kunne dele noen av jobbsøkernes erfaringen på veien mot ny jobb slik at du som jobbsøker kan få noen nye tips på veien videre. I dag har vi snakket med Vivian Evensen som nettopp har sikret seg en ny og spennende jobb innenfor Procurement-faget i Rogaland. Her er hennes tips til alle jobbsøkere der ute.

Vivian har jobbet med innkjøp og procurement i lang tid og var deltaker på DUJSK i 2016. Hun fikk seg relativt OK ny stilling som innleid, men etter kontrakten vår gått ut våren 2017 så var det rett inn i jobbsøkermodus. Noen måneder senere og “vips” så var Vivian i ny jobb.

Gratulerer så mye Vivian. Hvordan føles det? Deilig. Tror mine første ord da jeg mottok beskjeden var “Nei nå tøyser du” he he. og så ble det litt tårer. Følelsen som kom var en enorm lettelse etterfulgt av hoppende glede. Etter beinhard innsats og jobbing er det vanskelig  forklare følelsen av at akkurat jeg ble valgt og at søkeprosessen nå er over.

Så hva tenker du om jobbsøkerprosessen nå som du er “ferdig”? Først Kennet så tenker jeg på hvor mye ting har endret seg siden jeg sist var på jobbjakt. Det å plutselig måtte snu tankegangen var krevende, men helt essensielt for min del. Det er så utrolig mye kompetanse på markedet nå så jeg skjønte fort at det å skille seg ut var viktigere enn noen gang.

Skille seg ut ja, var det å ta på deg klovnedrakten og løpe rundt å banke på dører? He he. Nei ikke akkurat det Kennet, men det å være seg selv samt by litt på seg selv gjorde en stor forskjell. Jeg forstod at det var “Vivian” folk ville eller ikke ville ansette og ikke en person som var lik alle andre. Da var jeg bare meg selv og ting ordnet seg greit til slutt. 

Så hva er dine best tips til andre jobbsøkere der ute? Åh det er mange Kennet. Jeg tenker det er viktig at man finner en struktur som passer seg selv og at man setter seg mål man har kontroll over. Det er også viktig å strekke seg lengre enn det som gjerne føles komfortabelt og som du selv vet Kennet; det er det lille ekstra som gjør at du skiller deg ut. For min del valgte jeg å se på jobbsøkerprosessen som en heldagsjobb og jobbet likt om jeg ville gjort hvis jeg var i jobb og for å oppsummere; Tenk nytt når det gjelder hvordan du presenterer deg i søknadstekst, lag lister over hvem du kan tenke deg å møte for en kaffe, minn alle der ute på at du er på jakt etter ny jobb og bruk sosiale medier.

Gode tips Vivian og her har mange mye å lære fra deg, men hva var det virkelig som gjorde utslaget for deg? Mitt nettverk! Uten tvil. Den stillingen jeg fikk var ikke utlyst og jeg ble anbefalt å søke av en tidligere leders som hadde fått med seg at jeg var på jobbjakt. Derfor er det så viktig at man holder kontakten med tidligere ledere og kollegaer. Meget verdifullt.

Som så mange andre med høy kompetanse rundt forbi i landet så var også du med på jobbsøkerprogrammet DUJSK. Hvordan var det? Han liker ikke at jeg skryter av han, men jeg har mistet oversikten over hvor mange ganger jeg har sendt en melding til Erik Falk Hansen og takket for alt dere har hjulpet med i etterkant av kurset. Jeg husker jeg vurderte DUJSK sterkt og var like før jeg droppet det. Tenkte kanskje at det ikke ville gi valuta for pengene. “My god” tok jeg feil. Kurset hjalp til å forstå at prosessene har endret seg, noe man må forstå for å nå fram i dette markedet.

Jeg vet; Han Erik liker ikke skryt he he, men hva var de viktigste tingene du tok med deg? Endring i tankegang, forståelse for at man må gå ut av komfortsonen, bruk av sosiale medier som FB og ikke bare LinkedIn, sette seg mål, lage en plan som faktisk får det til å føle at du oppnår noe og mye mer Kennet. 

Ellers må jeg si at DUJSK virkelig hjelper med tanke på å forstå jobbsøkerprosessen i 2017. Som jeg sa tidligere så har ting endret seg og det er tydelig at det som virket i 2013 ikke lengre virker i dag. Jeg oppfordrer alle der ute som er i min situasjon (Den jeg var i 🙂 ) til å være med. Her lærer du masse om sosiale medier, cv, søknad, plan, strategi og det viktigste; de seks kanalene mot ny jobb. Som de fleste vet; det å søke jobb er krevende og stressete, DUJSK hjelper deg med fokus og motivasjon. Før jeg glemmer det Kennet; Det veldig mange ikke vet er at dere stiller opp i etterkant med råd og veiledning. Jeg har benyttet meg av dette og det har vært helt essensielt i at jeg nå er i jobb.

Nok om oss nå Vivian. Har du et “magisk” råd til jobbsøkere der ute? Sett deg mål hver dag som er oppnåelige. Dette vil gi deg følelsen av at du får til noe. Kom deg opp og ut og gjør alle rundt deg oppmerksomme på at akkurat DU er ledig. Plutselig er det din tur! Ellers vil jeg også si at en kan forberede seg på nederlag, men når de kommer så må man ikke ta dem personlig. Jeg vet det er lettere sagt enn gjort, men med en gang du begynner å tenke “stakkars meg” så blir det vanskelig.

Vivian; Helt supert at du tok deg tid til en prat med oss. Jeg er sikker på at rådene dine vil være til inspirasjon for alle. Håper noen får noe ut av dette Kennet, men jeg må si (barre for å irritere Erik litt he he); Jeg er så glad for at jeg ble med på DUJSK. Det snudde hele meg og endret noe i meg og det er grunnen til at jeg har jobb nummer 2 på under 1 år. Han er helt fantastisk (Du også Kennet) og en person med et engasjement jeg ikke har sett maken til, og det smitter! Dere må ha stor takk for at dere står på for oss jobbsøkere og jeg har allerede lovet Erik 10 Guinness neste gang jeg treffer dere på Irishman.

Og til alle jobbsøkere der ute: Lykke til. Vær deg selv og stå på. Det vil løses seg, men det krever hardt arbeid og positivitet. 

Vivian, tusen takk for ditt bidrag her og masse lykke til i ny jobb.


Siste DUJSK-program går nå i november i Stavanger, Oslo, Kristiansand og Bergen. Det er noen få ledige plasser og dette blir siste kurs for 2017. For mer info send mail til laila.rogenes@ogsnorway.com så mailer hun deg alt av info. Gjør som 3000 + andre; #bliendujskerduogså og #boosferdenmotnyjobb