16.08.2017

Omstilling: Trenger ikke skade ditt Employer Brand

Det å måtte gå til oppsigelser av flinke ansatte er ofte noe av det vanskeligste og vondeste en kan tenke seg som leder. Samtidig kan det ofte være nødvendig for å sikre bedriftens videre drift. Og vet du hva? De som blir rammet av nedbemanninger har som oftest god forståelse for beslutningen, spesielt dersom prosessen blir gjort på en ryddig og profesjonell måte. 

Det er nødvendigvis ikke slik at de som mister jobben vil bære på «hat» mot bedriften. Det er ikke nødvendigvis slik at de som miste jobben vil være med å ødelegge bedriftens rykte og employer brand.
Ikke om du gir de den støtten de har behov for på veien.

I 2015 skapte OG-S AS det som etter hvert er blitt et av landets ledende omstillingsprogram. Et program som setter den individuelle i fokus og et program som sørger for at de som blir rammet får oppfølging helt fram til en ny jobb er i boks. Snart har 3000 deltakere vært med på omstillingsprogrammet DUJSK og resultatene er helt fantastiske. Vi er stolte av resultater (Deltakere i jobb) som er ca. dobbelt så gode som landsgjennomsnittet.

Vi har nå hatt store kontrakter med bedrifter fra Kristiansand i Sør til Tromsø i Nord og bedrifter innenfor en rekke forskjellige bransjer. Det har vært bedrifter som har nedbemannet et fåtalls ansatte og bedrifter som har måtte gjøre store kutt i klassen 150+. Nå er vi klare for enda flere spennende oppdrag og som alltid har vi et mål: Ofre alt vi har for at de som er med får den støtten og hjelp de har behov for, og fortjener.

Vi bruker å si: Gi dine ansatte det de fortjener. Omstillingsprogrammet DUJSK er nettopp det.

Viste du forresten at 90% av alle bedriftene vi har jobbet med allerede hadde rammeavtaler på plass på omstilling, men på grunn av resultatene med DUJSK så følte de at de i minste måtte prate med oss. Et kort møte har da ført til videre dialog og til slutt så har de valgt DUJSK programmet.

Hvorfor:

  1. Eneste program tilgjengelig som inkluderer både individuell karriereveiledning, jobbsøkerkurs, markedsføring av deltakernes profiler, digitalt kurs og sist, men ikke minst, et program hvor deltakerne kan bruke oss for hjelp helt fram til de er i ny jobb.
  2. Resultatene; 94% i jobb innen 12 måneder.
  3. Pris; Vi har klart å lage et program som faktisk ikke koster så mye som en ofte tror er tilfellet med slike program.
  4. Fra oppsigelsesdag styrer vi hele prosessen og alt av veiledning og kurs blir holdt utenfor deres lokaler.
  5. Det er programmet de som mister jobben ønsker seg.

Er du en bedrift som må nedbemanne så ville vi satt stor pris på en samtale. Mulig, du som de fleste andre av våre kunder hadde, har rammeavtaler på plass, men et 60 minutters møte med OG-S AS og dere for å se om DUJSK er et bedre valgt antar vi at deres ansatte er verdt. Vi kan komme på besøk til dere eller dere er hjertelig velkommen til oss. All dialog er naturligvis 100% konfidensielt.

Helt til slutt: Vi kjører, så ofte vi kan, private program hvor deltakerne betaler selv. 48% av deltakerne på disse programmene har fått et alternativt program sponset av tidligere arbeidsgiver, men så sett seg nødt til å selv betale for DUJSK-programmet. Naturligvis er ikke den det gjelder tjent med dette, men ei heller er du som bedrift.

La oss vise deg hva vi kan bidra med. Både bedriften og de som mister jobben vil ikke angre. Det lover vi!