19.06.2018

Need to hire? Call the girl on fire AKA Nina Elisabeth Berge

OG-S er både stolte og glade for at vi har fått med en så fantastisk og flink person som Nina Elisabeth Berge med på laget på Stavanger-kontoret til OG-S. Nina er allerede gått i gang og da tenkte vi at det var på tide å ta en liten prat med Nina og høre litt mer om hvorfor hun valgte «en liten utfordrer» som OG-S og hvordan hun ser på framtiden. Og vet du hva? Nina har planer om å bli Rogalands beste Hodejeger. Det liker vi.

Av: Ingunn Søyland – Partner i OG-S AS

Nå som du begynner å bli litt varm i trøyen Nina; Hva er OG-S for deg Nina?

OG-S er en liten sammensveiset gjeng av flotte personer som heier på hverandre og som jobber mot å være mindre konservative og mer innovative innen rekrutteringsbransjen. Vi byr på oss selv, tør å være oss selv og oppfordrer andre til å gjøre det samme, enten det er jobbsøkere eller bedrifter som skal utlyse en stilling.
OG-S for meg, vel, Atea sier det så fint om seg selv, det er The Place to Be.

Så hvordan har de første ukene vært?

De første ukene har vært fantastiske. Årsak er at de aller fleste bedrifter jeg har kontaktet har takket ja til et møte med oss. Dette er travle eiere, ledere og HR-ansvarlige, som tar seg tid til å møte oss og fortelle oss mer om seg selv, og som lar oss få presentere oss. Ikke alle har behov for arbeidskraft akkurat nå, men for oss er det viktig å bli kjent med dem og vice versa, slik at vi kan bli vurdert når behovet oppstår. Det som også er kult, er at vi faktisk er hodejegere, eller headhuntere som jeg foretrekker å kalle det, så neste gang vi ringer, kan det være at vi har drømmejobben til deg. Som William Shakespeare sa en gang: “We know what we are, but not what we may be.”

Hva var det for deg som gjorde at OG-S var riktig sted å jobbe? 

Kjemien til de som jobber her, at det er et gründerselskap, omdømmet til OG-S, rollen jeg skal fylle her som Business Development Manager og Headhunter samt de muligheter som ligger der.

Hva er ditt inntrykk så langt av hva næringslivet i regionen tenker om OG-S?

Mitt inntrykk er at næringslivet har tenkt på oss som bransjens svar på Robin Hood. Vi har ivaretatt mange arbeidsledige gjennom oljekrisen og fått svært mange flotte tilbakemeldinger av de mange som har vært på kurs og seminar hos oss. Nå vil næringslivet merke at det er de selv som vil ha behov for våre tjenester. Vi anbefaler alle som tror de vil ha et behov for arbeidskraft ila 2018 og starten på 2019 om å ta et møte oss allerede nå. Ring meg gjerne på mobil 97 10 10 98 eller mail meg nina.berge@ogsnorway.com så finner vi en tid.

OG-S er fortsatt er lite gründerselskap. Hva mener du dette gjør med hvordan vi jobber med kundene?

Det gjør oss fleksible og endringsvillige. Med andre ord, en meget god samarbeidspartner for kundene våre.

Hva skal vi love kundene?

Det er to ting vi skal love kundene; Vi skal finne de beste kandidatene og vi skal ivareta omdømmet til bedriften. Det er hvordan vi gjør det som skiller oss fra våre konkurrenter og som gjør at vi vil bli en av de mest ettertraktede rekrutteringsselskap i regionen.

Hva skal vi love kandidatene?

Alle skal få svar på sin søknad og alle vi headhunter skal bli kontaktet på en profesjonell og ydmyk måte.

Og veien videre?

Veien videre blir for meg å bidra til å øke kjennskapen til OG-S og få opplæring i alt fra systemer og prosesser til hvordan vi arbeider strukturert med å løse oppdrag. Det er jeg i full gang med og gøy å lære fra de beste. Jeg har satt meg mål om å bli byens mest “awesome” headhunter. Det er kanskje et litt hårete mål å sette seg allerede nå, men det gir meg en ekstra driv, så hvorfor ikke? I bilen i går kom jeg på et nytt personlig slogan, som kan bidra til at jeg blir “top of mind” når man skal ansette ledere eller spesialister:

Need to hire? Call the girl on fire

+ 47 97 10 10 98


OG-S AS er framtidens Hodejeger og skal våge å tenke nytt for å sikre de beste hodene. Vårt fokus er på leder- og spesialiststillinger inn mot små- og mellomstore selskap innenfor teknologi, olje, energi og IKT. Vi er de første i Norge som kontraktfester at alle kandidater vi er i dialog med skal få individuelt svar på deres søknad. Dette gjør vi for å være med på å opprettholde og bygge våre kunders Employer Brand. Derfor sier vi; «ditt rennomme er vår misjon»

OG-S AS står bak outplacement programmet DUJSK, et program som er rettet inn mot de med høy kompetanse. Ledende aktører i Norsk Næringsliv har valgt å tilby DUJSK til de som blir rammet av nedbemanning og vi har ca. dobbelt så gode resultater som landsgjennomsnittet.