30.01.2018

Nedbemanning og omstilling i 2018

For oss som driver både med rekruttering og omstilling så er det jo ingen tvil om at rekrutteringsbiten er en hyggeligere aktivitet enn omstilling. Samtidig så er det fortsatt et stort behov der ute for omstillingstjenester ettersom bedrifter omorganiserer og da gjerne må nedbemanne. OG-S AS har mer arbeid innenfor dette område enn noen gang tidligere og det er fordi alt fra små- og mellomstore selskap til store oljeserviceselskap ønsker å tilby våre løsninger og vårt omstillingsprogram slik at de som mister jobben kan få den støtten og hjelp de har behov for og fortjener.
Omstillingsprogrammet, DUJSK, har de siste årene tatt Norge med storm. Det er programmet de som mister jobben ønsker seg og det er programmet der bedrifter som nedbemanner virkelig viser at de bryr seg om deres tidligere ansatte. Det er helt unikt iht. våre konkurrenter. Ja det må det være skal vi sørge for at våre deltakere stiller sterkere enn andre på veien mot ny jobb.

Siden oppstarten i 2015 har snart 3500 mennesker vært med på programmet vårt. Dette har vært alt fra toppledere, mellomledere, teknisk personell og administrativt personell og det unike oppe i det hele er at resultatene har vært ca. dobbelt så gode som landsgjennomsnittet med tanke på folk ut i ny jobb.

Så hva er det som gjør at vi har så gode resultater:

  1. De som mister jobben VIL være med og blir ikke bare med fordi de må
  2. Vi selger ikke våre tjenester for en viss periode. Nei, vi er med og hjelper de som mister jobben helt fram til de er i ny jobb.
  3. Kursdelen av programmet er et moderne jobbsøkerkurs som er skreddersydd mot hvordan det er å søke jobb i dagens arbeidsmarked.
  4. Folk er motiverte når de er med for de vet at vi unngår alt av umyndiggjørende tips og råd som flinke folk ikke har behov for (Bilde på CV, smil på bilde, kom tidsnok på intervjuet, ingen skrivefeil osv.)
  5. I tillegg til kurset som går over 3 dager har vi også flere sesjoner med individuell veiledning
  6. Alle deltakere får tilgang til vårt digitale jobbsøkerprogram, Jobcatcher, som de kan bruke som en bibliotek / oppslagsverk helt fram til de er i ny jobb
  7. Vi markedsfører profilene til alle deltakerne til vårt nettverk hvor vi er ledende i Norge på LinkedIn
  8. Vi deler alle stillinger vi finner i vårt nettverk direkte med våre deltakere

Mange tror at omstillingsprogram handler om noen veiledningssesjoner og nok er det liksom. Joda, veiledning er bra, men i dagens marked er det så mye mer vi som støttespiller kan gjøre for at “våre” deltakere stiller sterkere enn andre i jobbmarkedet. Gir vi den støtten de trenger og mer, ja da gjør vi jobben vår. Joda, det er selskapet som betaler oss, men det er først når vi gjør en god jobb på vegne av jobbsøkeren at vi også gjør en god jobb på vegne av den betalende kunden. Det er også da vi stolt kan si til selskapet; Ditt renomme er vår misjon

Må din bedrift nedbemanne i store eller små volum, ta gjerne kontakt med oss for en helt konfidensiell samtale. Vi har et tilbud som er helt unikt og et tilbud som viser, overfor dine tidligere ansatte, at selskapet virkelig bryr seg.

Ingunn Søyland
Partner i OG-S AS

+47 45 50 64 43
iso@ogsnorway.com

Erik Falk Hansen
Partner i OG-S AS
+47 40 43 54 93
efh@ogsnorway.com