13.11.2018

Leder rekruttering i Oslo – Er du disruptive nok?

Vil du være med på noe nytt og forfriskende innenfor rekruttering? Vil du være med å være driveren for endring i det som er en svært konservativ bransje? Vil du ha ansvar for å bygge noe? Vil du sette ditt preg på fremtiden? Uten å være arrogante, så mener vi, at vi har den kuleste stillingen for rekruttering i Oslo? En stilling som du kan gjøre til hva du vil. Er du med?

OG-S er en gründerbedrift som per i dag er fem ansatte, hvorav fire holder til i Stavanger og en i Oslo. Vårt fokus er rekruttering og search inn mot små- og mellomstore selskap som driver med fremtidsrettede tjenester, produkter og teknologi. Selskap som vil opp og fram. Selskap som nok en gang vil sette Norge på verdenskartet.  

Vi opplever et utrolig godt marked i Oslo og ønsker derfor å tilby en stor mulighet til deg som er sulten på å bygge noe. Til deg, som vil være med å prege hvordan hodejeger-bransjen jobber i årene framover.

Tittelen på stillingen kan vi snakke nærmere om, men vi ser for oss en tittel som Leder Oslo, Partner Oslo, eller noe i den duren.

Det er ikke til å legge skjul på at hodejeger-bransjen er svært så konservativ og at lite har endret seg de siste 10 årene. Selskap som er moderne og nytenkende, ønsker og trenger noe nytt, og det er dette vi ønsker å gi dem. Tjenester og prosesser som er oppdaterte, moderne og iht. den digitale verden vi lever i. Ja, vi skal rett og slett stå for litt «disruption» i bransjen, og da med deg som leder for dette på vårt Oslo kontor.

La oss se litt på stillingen to år fram i tid.

Du har ansvar for hele Oslo-regionen med 10-15 ansatte og med en omsetning på mellom 15 og 20 millioner. Selskaper står i kø for å kjøpe våre tjenester, ikke bare på search, men også en rekke forskjellige og moderne tjenester vi tilbyr når det kommer til rekruttering. Vi har naturligvis et digitalt ”foot print,” media og konferanser bruker oss på temaer rundt rekruttering, de beste kandidatene kommer alltid til oss og resten av bransjen begynner å kopiere det vi gjør. Du og OG-S har ikke fått nok. Vi vil vokse mer og du vil fortsette ha ansvar for videre vekst i Oslo-regionen.

Det var to år fram i tid, men hva med nå? Planen er at du innen seks måneder vil få overordnet ansvar for OG-S i Oslo. Det vil si at det er du som skal bygge vårt Oslo-kontor. I denne stillingen vil du først og fremst få ansvar for å bygge kundemassen videre. Du vil utvikle nye og spennende kunder og sørge for at vi leverer stjernekandidatene til disse kundene. Videre vil du ha budsjettansvar og ansvar for videre vekst iht. budsjett. Ikke bare det; Du vil også være en viktig del av hvordan vi utvikler våre tjenester, prosesser og konsepter.

Hva kan vi tilby?

Det beste vi kan tilby er naturligvis stillingen og muligheten i seg selv. Her er det ikke noen stopper for at du kan være øverste leder for et team med 20 personer innen noen år. Så er det helt klart andre positive ting med denne muligheten. Du vil jobbe med fem andre dedikerte mennesker som virkelig ønsker å gjøre en forskjell, du vil kunne sette dine spor på alt som blir gjort i Oslo-regionen, du vil få jobbe med noen av de kuleste og mest fremtidsrettede selskapene i Norge, du vil få en hverdag som er svært varierende og du vil daglig få møte dyktige, spennende og innflytelsesrike mennesker. Og før vi glemmer det; Du kommer til å ha det gøy!

Hvem ser vi etter?

Når det gjelder bakgrunn så ser vi for oss at du har jobbet noen år med rekruttering og har utdannelse innenfor økonomi, HR, computer science, markedsføring eller lignende.

Vi setter store krav til hvem vi ønsker. Her vil du få så mye frihet at du på forhånd må stå for de samme verdiene og tankene som de fem andre partnerne i selskapet. Samtlige av disse ordene burde være noe du finner kjenner deg igjen i:

Nytenkende, ”disruptive,” ”agile,” moderne, digital, hardt arbeid, hyggelig, snill, stå-på vilje, brennende ønske om å skape noe, tørre å slå på stortrommen, og gi alt.

Er du med så langt?

Vi krever litt mer ser du. Vi krever en person som kan le, ha det gøy, som kan være profesjonell, som elsker utfordringer og som ikke gir opp ved første hinder.

Fortsatt med?

Det siste vi ønsker og krever er kanskje det viktigste; En person som velger å sette våre kunder og kandidater i fokus, og ikke seg selv. En person som kan stå bak #dittrenomméervårmisjon

Så hva er veien videre?

Du kan allerede nå henvende deg til vår daglig leder, Erik Falk Hansen, på efh@ogsnorway.com eller på 40435493 for en uforpliktende prat, men veien videre er ganske så enkel:

Onsdag 5 desember vil vi holde et åpent web-møte for alle interesserte. Du blir med helt anonymt, så klart, og vi vil dele mye mer av alt det spennende med denne stillingen. Etter dette webinaret så ønsker vi å høre fra deg igjen dersom du er interessert i å møtes for en nærmere prat.

Link til påmelding for info web-møte:

https://events.genndi.com/register/818182175026325050/783689d01f

Understreker igjen at ingen andre kan se hvem som er påmeldt.

Helt til slutt.

Det kommer nok til å skje kule ting i OG-S før du eventuelt begynner i stillingen. 15 januar endrer vi navn og vi får en helt ny hjemmeside. Alt dette er på plass allerede og vi gleder oss til lansering. Det vi kan røpe nå er at navnet beskriver hvem vi er og hvordan vi jobber og at hjemmesiden blir enkel og inspirerende.

Nå kan du få ansvaret for å gjøre OG-S til det mest kjente Hodejeger-selskapet i Oslo-regionen. Du kan bli vår leder.

Ingunn, Kennet, Laila, Nina og Erik