11.10.2017

Drømmekandidaten og drømmejobben

Rekruttering i 2017 er noe helt annet enn det var for bare noen år siden. Digitaliseringen har endret mye og arbeidsmarkedet generelt har vært med på å endre mye. Dette er svært viktig å tenke på for bedrifter som ønsker å ansette de absolutt beste hodene.

«Den beste kandidaten for din bedrift er den kandidaten som ser på muligheten hos dere som drømmejobben»

Da jeg skulle starte i OG-S AS i januar, var det med sommerfugler i magen og med høye forventninger til det som jeg betraktet som min drømmejobb. Mine tanker rundt dette la jeg ut på LinkedIn: https://www.linkedin.com/pulse/hvorfor-jeg-valgte-og-s-til-min-drømmearbeidsplass-ingunn-søyland/

Ti måneder har formelig løpt av gårde. Ti måneder med intens læring, spennende prosjekter og fantastiske kolleger.

Vi skal være så ærlige å si at vi i januar var litt spente på hvordan markedet ville respondere til vår endring av fra å ha utelukkende jobbet med omstillingsprogrammet vårt, DUJSK de siste 2 årene – til også å inkludere rekruttering og Exeuctive Searrch. Det tok ikke lang tid før vi forsto at denne spenningen var grunnløs. Vi fikk tunge og spennende oppdrag fra første kundemøte og siden den gang har det gått i ett, med rekruttering av ledere, toppledere, spesialister, salgspersonell og mye mer, i hovedsak inn mot teknologibedrifter og tjenesteselskap innenfor olja.

Vi valgte å forberede oss godt før vi lanserte rekrutterings- og hodejegertjenestene våre. På denne tiden i fjor satt vi og kastet ball, noterte og hamret ut det som skulle bli vårt varemerke ute i markedet. Det er ingen tvil om at vi har mange, dyktige konkurrenter der ute – så for å vinne frem, måtte vi bringe noe litt nytt og unikt på banen. Heldigvis for oss hadde vi verdens beste fokusgruppe i alle DUJSK-deltakerne. Her var det godt over 2000 ledere, spesialister, HR-personell, salgspersonell og mer som kunne gi oss innspill på hva de ønsker seg som aktive brukere av rekrutteringsbransjen. Og det var klokkende klart: De ønsket seg en rekrutteringstjeneste som behandlet dem med respekt, som ga dem svar på spørsmål og som ga ærlige tilbakemeldinger. Samtidig hadde vi en fokusgruppe med toppledere og HR-Direktører. De ønsket seg rekrutteringstjenester som våget å tenke nytt. Tjenester som var med på styrke deres Employer Brand og tjenester som var effektive, uten å ødelegge kvaliteten i leveransen. Alt dette var med på å danne grunnlaget for OG-S AS og våre rekrutteringstjenester den dag i dag.

Hva betyr dette for kundene våre og våre framtidige kunder?

  1. Som kunde vil du være trygg på at vi gjør alt vi kan for å ivareta og i noen tilfeller styrker din bedrifts employer brand.
  2. Ditt employer brand, og vårt fokus på dette, er selve ryggmargen for alle prosessene vi jobber med.
  3. Vi finner drømmekandidaten for deg, ikke kun basert på kompetanse, men også basert på motivasjon, utdannelse, erfaring og kultur
  4. Vi dokumenterer / oppsummerer hele rekrutteringsprosessen etter endt oppdrag gjennom en detaljert sluttrapport.

Uavhengig om vi går høyt ut og annonserer eller jobber under radaren: Vi tar ingen snarveier og alle våre kandidater går igjennom nøyaktig den samme, strukturerte prosessen fra A-Å. På denne måten etterlever vi vår ledestjerne” Ditt rennommé er vår misjon”.

Alt vi gjør skal gløde av et brennende engasjement, profesjonalitet, nytenkning og «best in class service» og vi gir oss ALDRI før oppdraget er løst. Dette er årsaken til at vi våger å stille en av markedets tøffeste garantier på jobben vi gjør. Denne garantien har vi siden oppstart i 2013, aldri vært nødt til å løse ut. Dette er vi stolte av.

Ved å jobbe med oss vil du få oppleve et rekrutteringsselskap som skal engasjere og inspirere, alt for at vi skal levere best resultat på vegne av din bedrift. Fordi det er nettopp det det handler om; Din bedrift og hvordan din bedrift får drømmekandidaten til drømmejobben.


Nå ti måneder etter oppstarten så kan jeg med hånden på hjerte fortsatt si at jeg har funnet drømmejobben, så får det være opp til de andre å bedømme om jeg er drømmekandidaten…

Ta gjerne kontakt for en 100% konfidensiell prat om dine rekrutteringsbehov nå eller i framtiden. Vi kommer gjerne på besøk for å høre og lære mer om dere. Ellers er dere hjertelig velkommen til våre kontorer i Stavanger, Oslo, Kristiansand eller Bergen.

Fra årets andre frokostseminar i Stavanger for 30 HR-ledere med temaet: Employer Branding i rekrutteringstider

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Takk for oppmerksomheten og husk følgende: «Ditt renomme er vår misjon»

Ingunn Søyland
Fortsatt stolt partner og BDM i OG-S AS
+47 45 50 64 43 / iso@ogsnorway.com