01.05.2018

DEL 1: Slik sikrer du stjernen(e) via stillingsannonser

Verden har skrevet stillingsannonser siden lang tid før jeg selv var født og her i Norge kommer det ca. 800 nye stillingsannonser hver dag. Er det en trend som går igjen så er det dessverre det at omtrent alle stillingsannonser som legges ut den dag i dag er helt like som stillingsannonsene man skrev på 80- og 90 tallet.  Ikke bare det; Omtrent alle stillingsannonsene som legges ut i dag er helt like hverandre. Hvorfor der det slik og hvorfor har du som selskap alt å tape på å gjøre det slik?
Det merkelige med dette er jo det at vi har en tendens til å glemme betydningen av ordet «annonse» når vi skriver stillingsannonser. Altså; det å selge noe eller markedsføre noe. Ja det glemmer vi ofte helt. Nesten slik at vi skriver en annonse bare for å ha det gjort liksom, uten å tenke på hva målet med annonsen er; Sikre det beste hodene og markedsføre selskapet på en positiv og spennende måte.

La oss sette det litt på spissen:

Kiwi, Rema og Meny skal legge ut en annonse i kampen om nye kunder. I denne annonsen skriver de;

«Vi tilbyr kjøtt, dopapir, frukt og grønt og du kan betale med bankkort»

Er dette en annonse som selger? Er dette en annonse som gjør at du foretrekker den ene over den andre?
Nei, ikke i det hele tatt.

La oss se på et eksempel til. En bilforretning annonserer for salg av en Audi A4. I annonsen skriver de; «Denne bilen kan kjøre på vei. Den kan vaskes og den har radio.»
Er dette noe som vil gjøre at du kjøper en Audi eller i det minste besøker bilforretningen?
Nei, ikke i det hele tatt.

På lik linje med at Kiwi ønsker å få nye kunder overfor Rema og Meny eller på lik linje med at bilforretningen ønsker å selge flere Audi enn deres konkurrenter, så ønsker man jo med en stillingsannonse å sikre de beste hodene til sin bedrift. Da kanskje du begynner å se at disse standard annonsene som vi legger ut i dag har lite for seg. De er lite inspirerende, de gjør lite for å skille deg ut som selskap, noe som gjør det blir vanskelig for leser å se noen som helst grunn til at de skal søke på akkurat denne annonsen.

Det stopper ikke der. La oss gå tilbake til Audi. I samme annonse så har de også satt noen krav. Ja tro det eller ei. Her skal man selge noe og så setter man en rekke krav….
«Vi krever; Kunde som liker Audi. Kunde som liker bil. Entusiasme og interesse for bil. Førerkort»

Du er kanskje enig at dette er lite gjennomtenkte krav eller kanskje til og meg tåpelige krav? Samtidig er det akkurat slike krav mange velger å bruke plass på i en stillingsannonse. Har ingen ting for seg og en svært dårlig måte å selge seg selv på spør du meg.

Det jeg har skrevet her i dag vil jeg du skal tenke litt på. Det er første del i serien min «slik sikrer du stjernen(e) gjennom stillingsannonser». Her legger jeg ut noe korte tips hver onsdag i videoformat på FB og LI i tillegg til på bloggen her.

Meningen med dagens tekst var rett og slett for å sette i gang noen tanker hos deg slik at du vil få enda mer ut av det jeg deler i ukene som kommer.

Er det mulig å sikre gode folk gjennom stillingsannonser? Ja så absolutt.

Så må vi også huske på at en stillingsannonse er en ypperlig måte å markedsføre bedriften på. Da er det vel å misbruke denne muligheten ved å skrive stillingsannonser på lik linje med alle andre tenker jeg. Bare tenk på hvordan ting sprer seg i SoMe? Skriver du en kul og god annonse vil mange dele denne helt gratis for deg. Kan det bli bedre?

Vel, tenk litt på det.

Del 2 i denne serien kommer onsdag 02.05. Legges ut på min LI profil, på OG-S AS LI og FB side og på Twitter.

Her er video fra del 1 som er litt mer detaljert enn denne teksten:

Erik Falk Hansen
Daglig Leder
OG-S AS


OG-S AS er framtidens Hodejeger og skal våge å tenke nytt for å sikre de beste hodene. Vårt fokus er på leder- og spesialiststillinger inn mot små- og mellomstore selskap innenfor teknologi, olje, energi og IKT. Vi er de første i Norge som kontraktfester at alle kandidater vi er i dialog med skal få individuelt svar på deres søknad. Dette gjør vi for å være med på å opprettholde og bygge våre kunders Employer Brand. Derfor sier vi; «ditt rennomme er vår misjon»

OG-S AS står bak outplacement programmet DUJSK, et program som er rettet inn mot de med høy kompetanse. Ledende aktører i Norsk Næringsliv har valgt å tilby DUJSK til de som blir rammet av nedbemanning og vi har ca. dobbelt så gode resultater som landsgjennomsnittet.