05.12.2017

Annonsering av stillinger del 3: Punktmarkering, Copy & Paste

I går skrev jeg om spennende vs kjedelige stillingsannonser og hintet litt til dette med at det er smart å unngå alle disse punktmarkeringen som har vært en norm i stillingsannonser omtrent siden vi begynte å ta i bruk internett. I dag skal jeg skrive litt mer om dette og vil at du først skal tenkte på følgende:

En stillingsannonse brukes for å tiltrekke seg de absolutt beste kandidatene og / eller for å markedsføre bedriften. Er det ikke da litt underlig at de fleste selskap skriver omtrent helt like annonser? Er det ikke da litt underlig at bedrifter ikke legger mer tid i hvordan og hva de skrive i en stillingsannonse? Er det ikke da litt underlig at ikke flere selskaper bruker denne unike muligheten til å virkelig skille seg ut?

Jeg håper du tenker det samme som jeg tenker; Jo det er litt merkelig.

For all del, det å bruke punktmarkeringer kan være en effektiv måte å liste opp krav om kompetanse og ferdigheter, og en kan sikkert argumentere for at det gjør annonsen oversiktlig og fin, men utover det så bidrar det til å gjøre stillingsannonsen kjedelig og generisk. Det hjelper helle ikke at disse punktene blir brukt til å liste opp det samme om og om igjen. Det vil for mange kandidater virke lite gjennomtenkt og viser at bedriften har gjort en slapp innsats.  Hvilke signal sender dette ut i markedet??

Og her kommer det fine – du velger selv hvordan du skal presentere muligheten du tilbyr. Du kan, ved bruk av hele setninger, fortelle hvordan dere kan tilby faglig og personlig utvikling, om det gode arbeidsmiljøet, samt si litt om rammebetingelser og personalgoder. Og ved hjelp av forklarende, hele setninger så skaper du entusiasme for stillingen og det fremstår som noe genuint og gjennomtenkt. Med en gang blir stillingen mer attraktiv. Og det kan du bare vinne på.

Neste gang du lyser ut en jobb, bruk tid på annonsen. Ikke kjør copy + paste fra arkivet (som jeg vet mange gjør).  Skriv ned hvorfor stillingen skal lyses ut (enten den er nyopprettet eller det er fordi noen skal slutte), bruk plass på å beskrive oppgavene som skal løses og hva som forventes av personen som skal bekle rollen. Bestem deg for hvem du henvender deg til og spiss annonsen så godt du kan mot dem du søker etter. Du vil mest sannsynlig oppleve en reduksjon i antall søkere, men at de som søker er mer riktige for stillingen.

Ekstra tips:

Bruk i tillegg visuelle hjelpemidler som video og bilder for alt de er verdt. Man kommer utrolig langt med en telefon i disse dager, så du trenger ikke å være hverken fotograf eller grafiker for å lage noe passende. I stedet for å liste opp et godt arbeidsmiljø så vis det heller med bilder, film og andre virkemidler. Jeg la for eksempel ut detaljer fra en kundes medarbeiderundersøkelse (hvor resultatene var fantastiske), noe som definitivt skaper troverdighet rundt både miljøet og kulturen. Når vi samtidig vet at flere søkere er mer opptatt av disse tingene enn penger, da treffer du riktig med annonsen. I akkurat dette tilfellet fikk jeg en super respons fra nettopp dem jeg lette etter og det er vel hele poenget.

Vi i OG-S bistår alltid våre kunder med annonsering. Dette er et av områdene som virkelig gjør en forskjell om man lykkes med oppdraget eller ikke. Vi ser absolutt verdien av å gjøre den jobben ordentlig og gjennomtenkt. Ingen av våre annonser inneholder copy + paste fra nettside eller tomme fraser. I tillegg hjelper vi gjerne med valg av kanaler. Finn.no er fortsatt relevant, men vi ser at treffprosenten fra sosiale medier øker for hvert oppdrag vi kjører.

Trenger du hjelp, råd eller bare noen å sparre med rundt dette? Da må du gjerne kontakte meg.

Følg med torsdag og fredag for del 4 og 5 av denne serien. Link til de to foregående tekstene ser du nedenfor:

http://ogsnorway.com/annonsering-av-stillinger-del-1-some/

http://ogsnorway.com/annonsering-av-stillinger-del-2-spennende-vs-kjedelig-stillingsannonse/

Ingunn Søyland | Partner | OG-S AS


OG-S AS arbeider med rekruttering (Search & Select) inn mot SME bedrifter i Norge. Vi leverer tjenester som er modern og nytenkende slik at våre kunder kan sikre seg de absolutt beste kandidatene. I tillegg ser vi på rekrutteringsprosessen som en del av selskapets employer brand og har derfor som mål å være med på å styrke alle våre kunders employer brand utad i markedet. Derfor sier vi helt klart og tydelig Ditt renomme er vår misjon”

For en konfidensiell og uforpliktende prat om våre tjenester, ta kontakt med meg på iso@ogsnorway.com eller 45506443