04.12.2017

Annonsering av stillinger del 2: Spennende vs kjedelig stillingsannonse

Som hodejegere hender det ofte at våre kunder ønsker en annonseringskampanje ved siden av et proaktivt søk. Ikke nødvendigvis for at den riktige kandidaten skal dukke opp via det annonserte søket, men mer for brandingens skyld. Det er nemlig slik at det å søke etter kandidater er en unik mulighet til å markedsføre bedriften og opprettholde bedriftens gode Employer Brand i markedet. Denne uken skal jeg skrive en tekst hver dag om dette så det er bare å følge med.

Kjedelige stillingsannonser

Hva er det som gjør at de fleste bedrifter skriver omtrent helt like annonser med samme struktur og samme kjedelige punktmarkeringer? Hva er det som gjør at bedrifter velger å ignorere den fantastisk muligheten en stillingsannonse kan gi med tanke på markedsføring og branding? Hva er det som gjør at de fleste bedrifter våger å si indirekte: “vi bryr oss ikke så veldig så vi bruker den annonsemalen vi alltid bruker”

Det er jo ikke akkurat slik det er, men jeg velger å sette det litt på spissen fordi jeg ønsker at du og ditt selskap skal se hvor enkelt det kan være å skrive en annonse som:

  1. Gjør stillingen mye mer interessant
  2. Sikrer de beste søkerne
  3. Markedsfører ditt selskap slik du selv ønsker

Hva skal du inkludere

Det er tre deler som er viktige her:

  1. Introduksjon til selskapet
  2. Kompetanse som kreves
  3. Hvorfor dette er en spennende mulightet (Selge muligheten)

Introduksjon til selskapet og stillingen

Husk at du skal selge stillingen og selskapet gjennom stillingsannonsen og at det ikke bare handler om bedriftens krav til kandidater der ute. Derfor er det alltid lurt å skrive en kort introduksjon til selskapet (3-4 linjer) og en kort introduksjon til stillingen, da med tanke på innhold og formål (4-6 linjer). Det holder. Fokuser på det som er viktig, men hold det kort. Da blir det interessant og da øker antall gode kandidater som leser det.
Men vær så snill; Skriv noe som ikke bare er en kopi fra det som ligger på hjemmesiden. Skriv heller i dine egne ord. Det blir ekte og det selger.

Kompetanse som kreves

De fleste stillinger krever et hav av kompetanse og / eller erfaring. Du kan ikke, og vil ikke få med alt. Fokuser på det viktigste. Det er en myte at du åpner for et hav av søkere dersom du ikke er tydelig nok på hva du ønsker. Glem det. Snarere tvert i mot faktisk.
Det er nok å skrive for eksempel:
Vi ser etter en person som er utdannet på Masternivå og som har arbeidet innenfor sesimikkbransjen i minst 10 år. I tillegg må du ha 5 års erfaring fra Key Account Management hvor du har jobbet ut mot oljeselskapene i Norge. Det er også viktig at du har arbeidet med tilbud og kontrakter med verdi 5-15 millioner USD. 

Eksempelet over er mer enn nok og forklarer kort og presist hva du ønsker. En person som dekker dette vil være en attraktiv kandidat for stillingen.

Så trenger du ikke nevne det som “alle gjør”, for eksempel;  Må snakke og skrive engelsk eller at kandidat må ha gode IT ferdigheter. Hvem har liksom ikke det her i Norge? Ei heller trenger du å nevne hele listen med personlige ferdigheter som fleksibel, lagspiller, kreativ, hardtarbeidende, strukturert og engajert. Det vil jo alle si de er. Ikke sant?

Hvorfor er dette en spennende mulighet?

Her går de fleste i fella med å ramse opp ting som konkurransedyktige betingelser, hyggeligere kollegaer osv. osv. Er dette virkelig det mest interessante med denne muligheten og selskapet? Nei, mest sannsynlig ikke. Skriv i dine egne ord hva som virkelig gjør dette til en unik mulighet og du vil raskt se at interessen øker betraktelig.

Til slutt: Det er ingen som ønsker å ansette en kandidat som er slapp og lat og som ikke henger med i tiden, men har vi tenkt på følgende: Vil du som bedrift vise utad at bedriften er slapp og lat og ikke henger med i tiden?

I morgen skal jeg skrive litt mer om bruken av punktnummeringer og hvor mye mer du får ut av annonsen ved å ikke ramse opp alt i punkter. Tro det eller ei; Det vil faktisk gjøre en stor posivit forskjell.

Ingunn Søyland
Partner
OG-S AS


OG-S AS arbeider med rekruttering (Search & Select) inn mot SME bedrifter i Norge. Vi leverer tjenester som er modern og nytenkende slik at våre kunder kan sikre seg de absolutt beste kandidatene. I tillegg ser vi på rekrutteringsprosessen som en del av selskapets employer brand og har derfor som mål å være med på å  styrke alle våre kunders employer brand utad i markedet. Derfor sier vi helt klart og tydelig “Ditt renomme er vår misjon”

For en konfidensiell og uforpliktende prat om våre tjenester, ta kontakt med meg på iso@ogsnorway.com eller 45506443